UA / RU
Підтримати ZN.ua

Military Media Center: Завдання росіян зараз — виснажити та скувати Сили оборони

У Резнікова розповіли про підготовку окупантів до контрнаступу ЗСУ. 

Російська армія на фронті зараз готується до контрнаступу Сил оборони. Основні зусилля окупанти зосередили на максимальному "виснажуванні та сковуванні оборонного потенціалу України". Про це пише Military Media Center, додаючи, цитуючи військових, що для цього росіяни використовують зокрема й баражуючі боєприпаси.

Зараз загарбники перекидають з Росії на фронт особовий склад, техніку та снаряди, накопичують ракети й БПЛА, а також займаються фортифікаційним обладнанням оборонних позицій на тимчасово окупованих територіях.

"На окремих напрямках ворог проводить наступальні дії з метою захоплення нових територій східних регіонів України", – додали у Military Media Center.

Читайте також: Заступник міністра оборони про майбутній український контрнаступ: "Росія буде в паніці"

Нагадаємо, наприкінці квітня міністр оборони Олексій Резніков заявив, що глобально Україна готова до контрнаступу на російські сили. Зараз наша сторона чекає на відповідні погодні умови та рішення командування. Глава ГУР МО Кирило Буданов також сказав, що зараз наша країна наближається до знакової битви у своїй новітній історії. Він впевнений, що для Сил оборони вихід на кордони 1991-го вже в цьому році – досяжне завдання.