UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ми дуже близькі до українських лідерів і знаємо їхні потреби у зброї – Держдеп США

У відомстві запевнили, що оцінка деяких оборонних запитів України відбувається без зволікань.

Заступник держсекретаря США Річард Верма відповідаючи на питання про можливість передачі винищувачів F-16 та далекобійних ракет у майбутньому, заявив, що Державний департамент тісно контактує з українською стороною і в курсі усіх оборонних потреб. Про це він розповів у інтерв’ю для Укрінформ.

Верма зазначив, що метою його нещодавнього візиту до Києва була, зокрема, оцінка безпекової допомоги та краще розуміння потреб ЗСУ. Верма зауважив, що у США "дуже детальний процес" оцінки потреб України у сфері озброєння, коли надходять відповідні запити.

"Але я просто дивлюся на те, що було надано досі, це мене дуже підбадьорило та вразило. І ми зробимо так, щоб Україна змогла захиститися і перемогти в цій боротьбі", – наголосив він.

За його словами, оцінка деяких оборонних запитів України відбувається без зволікань.

"Я не хочу говорити за людей у Пентагоні чи в нашій системі, коли ці рішення зараз приймаються, але треба чітко сказати, що ми дуже близькі до українських лідерів і знаємо їхні потреби, і ми оцінюватимемо їх, адже боротьба триває", – підкреслив дипломат

Верма додав, що США рішуче налаштовані, щоб Україна змогла повернути всі свої території. 

Читайте також: Рютте: Умови для навчань українських пілотів на F-16 будуть розроблені в найближчі тижні

Нагадаємо, заступник Держсекретаря США Річард Верма, коментуючи миротворчі зусилля Китаю, заявляв, що тільки Україна повинна вирішувати, на яких умовах закінчиться війна.