UA / RU
Підтримати ZN.ua

Масований удар по Харкову: загиблих уже п'ятеро, під завалами ще шукають людей

Росіяни вдарили по кількох локаціях у місті.

© Олег Синєгубов/Telegram
© Олег Синєгубов/Telegram
© Олег Синєгубов/Telegram
© Олег Синєгубов/Telegram

Число загиблих та постраждалих внаслідок нічного удару по житловому будинку в Харкові збільшилося, повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.Він разом із Державною службою з надзвичайних ситуацій показав наслідки російського обстрілу.

«Виникло п'ять осередків займання за різними адресами на загальній площі близько 1200 кв.м», – зазначили в ДСНС.

За словами глави ОВА, росіяни вдарили по кількох локаціях у місті. Внаслідок обстрілу станом на ранок відомо про чотирьох загиблих людей та 25 постраждалих. Серед тих, хто постраждав, є двоє дітей – хлопчик та дівчинка 12 років.

Одна з російських ракет влучила у житлову п’ятиповерхівку. Там частково зруйновано з третього по п’ятий поверх. На місці влучання виникла пожежа. У ДСНС повідомили, що з напівзруйнованого будинку рятувальники витягли шістьох людей, з них – одну дитину. Саме внаслідок удару по 5-поверховому будинку загинули три людини та постраждали всі, про кого зараз відомо.

Читайте також: Війська РФ атакували FPV-дронами та КАБами Харківщину: серед поранених — семирічна дитина

Ще один чоловік 1959 року народження загинув внаслідок влучання російської ракети у землю на території цивільного підприємства. Також внаслідок ударів пошкоджені пожежний автомобіль та авто «швидкої». 

Також зафіксовано влучання у триповерхову адмінбудівлю. Ліквідація наслідків триває. На місці зруйнованого будинку продовжують шукати людей.  За словами міського голови Ігоря Терехова, під завалами можуть перебувати ще люди.

Оновлено: Згодом Синєгубов повідомив, що з-під завалів п'ятиповерхівки дістали тіло п'ятої загиблої людини.

Нагадаємо, вночі 30 травня росіяни також вдарили по Харкову, внаслідок чого легкі поранення отримали шість жінок і один чоловік. У місті також пошкоджені будинки.