UA / RU
Підтримати ZN.ua

Масована атака росіян на тилові області: Гуменюк пояснила тактику росіян

Окупанти бояться українського контрнаступу.

Росіяни бояться українського контрнаступу, тому б’ють по тилових областях, повідомила керівниця пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк. Вона пояснила навіщо окупанти роблять саме так.

«Вони вже усвідомлюють, що це неминуче, що воно вже є. І вони намагаються влучити у тилові регіони, аби вплинути на морально-психологічний стан українців і на можливість підтягувати резерви», – заявила Гуменюк в ефірі телемарафону. 

За її словами, ще «зарано коментувати, що де відбувається». Водночас відомо, що є активність авіації, а також, що ворог наростив присутність корабельного угруповання у Чорному морі, зокрема ракетоносіїв. Їх кількість збільшувалась протягом цієї ночі.

Читайте також: У Тернополі пролунав вибух – є постраждалі

Нагадаємо, у ніч на 14 травня росіяни завдали чергового масованого удару по Україні, під час якого випустили по нашій країні крилаті ракети та безпілотники. Українські сили ППО знищили три ракети та 25 дронів. Основна загроза цієї ночі зависла над західними областями – Львівською, Тернопільською, Івано-Франківською. Тернопільщину росіяни обстріляли крилатими ракетами двічі за ніч.

За даними Генштабу ЗСУ, внаслідок влучань, вибуховими хвилями пошкоджено близько 50 багатоповерхівок, приватних будинків, культурних та медичних закладів. Є більш як 30 поранених серед цивільних осіб.