UA / RU
Підтримати ZN.ua

Маркарова про наступника Міллі: "Браун надзвичайно добре проінформований про ситуацію в Україні"

Вона впевнена, що ексглава ОКНШ буде й далі слідкувати за ситуацією в нашій країні та тим чи іншим способом допомагатиме. 

Новий глава Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльз Браун надзвичайно поінформований про війну в України, переконує посол в США Оксана Маркарова. В інтерв'ю "Укрінформу" вона розповіла, що працювала з воєначальником, ще коли той обіймав посаду командувача Повітряних сил. 

"Він надзвичайно добре поінформований про ситуацію в Україні. І те, що головою Об'єднаного комітету начальників штабів став саме представник Повітряних сил, має певний символізм у рік, коли ми домовилися зі США про розгортання F-16 в Україні", – сказала Маркарова.

Що стосується Марка Міллі, то він, за словами посла, присвятить час сім'ї. Втім, вона впевнена, що військовий не перестане стежити за подіями в Україні й тим чи іншим способом допомагатиме далі. 

Читайте також: Трамп вважає генерала Міллі "зрадником, який заслуговує на страту"

Нагадаємо, 21 вересня Сенат США більшістю голосів затвердив генерала ВПС Чарльза Брауна на посаду голови Об'єднаного комітету начальників штабів, яку раніше обіймав Марк Міллі. З новим очільником ОКНШ вже познайомився головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.