UA / RU
Підтримати ZN.ua

Маріупольські партизани знайшли на Донеччині великий полігон РФ

Вона розташована недалеко від Маріуполя.

© Петро Андрющенко, радник мера Маріуполя/Telegram
© Петро Андрющенко, радник мера Маріуполя/Telegram
© Петро Андрющенко, радник мера Маріуполя/Telegram

Маріупольський спротив встановив координати великого полігону росіян, який розташований на окупованій території Донеччини. Про це повідомила Маріупольська міська рада та опублікувала відповідні фото.

Партизани встановили, що полігон розташований в Новоазовському районі Донецької області. Це як раз недалеко від  Маріуполя. 

«Полігон виявлено в результаті моніторингу та відстеження протягом декількох тижнів. Саме сюди, за інформацією Спротиву, переміщається техніка окупантів з Бердянського напряму та готують бригади. Окупанти продовжують перетворювати Маріупольський напрямок на військову базу», – зазначили в Маріупольській міськраді.

Читайте також: Загарбники формують реєстр “небажаних” жителів Маріуполя — ЦНС

Зокрема, в окупованому місті та навколишніх селищах росіяни нарощують свої сили. Крім того, що окупанти поповнюють власні військові бази, так вони також будують залізницю, яка б з'єднувала місто з російським Ростовом. 

«Будують у Приморському районі філію нахімовського військово-морського училища.Все задля того, щоб не віддати наймасштабніший трофей цієї війни – Маріуполь», – підсумували у міськраді.

Раніше повідомлялося, що росіяни в авральному темпі будують залізничну гілку вздовж північного узбережжя Азовського моря, щоб з’єднати тимчасово окупований Маріуполь із містами в РФ. Це сполучення має стати альтернативою Кримському мосту.

За словами експерта Владислава Селезньова, на різних ділянках відстань залізниці від позицій українських військових складає від 80 до 110 кілометрів. Він зазначив, що окупанти хочуть створити додаткові варіанти для забезпечення своїх сил у Криму, а також захоплених територій Запорізької та Херсонської областей.