UA / RU
Підтримати ZN.ua

Малюк вперше розповів про спецпідрозділи диверсій СБУ

Основне їх завдання - перерізання логістики росіян. 

Глава СБУ Василь Малюк розповів, що одразу після початку повномасштабного вторгнення в Україні було створено спеціальні підрозділи, які займалися диверсіями та контрдиверсіями. Під час інтерв'ю журналісту Дмитру Комарову він розповів, що ці  спецпризначенці спершу працювали лише у двох областях - Київській та Житомирській. 

Основне завдання військових - перерізання логістики ворога. 

"Зі зрозумілих причин його (підрозділу – ред.) назву і кількість я казати не буду. Але дозволю собі подякувати за службу його очільнику – пану "Охотніку", дозволю назвати його позивний. І всьому особовому складу даного підрозділу. Також до цього підрозділу були додані сили партизанські-агентурні", – розповів Малюк.

Та військові з цього підрозділу виконували й інші завдання. Приміром, ними було знищено тиловий пункт управління ворога. 

Малюк додав, що з часом такі формування почали функціонувати й у Донецькій, Луганській, Херсонській, Миколаївській та Запорізькій областях.

Читайте також: В Україні викрили понад 300 зрадників за час повномасштабної війни, зокрема в СБУ та армії – Малюк

Нагадаємо, глава СБУ Василь Малюк визнав причетність України до підриву Кримського мосту, додавши, що його відомство вчинило "певні заходи". Також спецслужба взяла на себе відповідальність за ураження "Адмірала Макарова" і декількох інших кораблів Чорноморського флоту.