UA / RU
Підтримати ZN.ua

Маляр про ситуацію на фронті: в районі Бахмута наступаємо по всіх напрямках, на півдні вирівнюємо фронт

Сили оборони все ще не зайшли в сам Бахмут. Бої зараз тривають довкола міста. 

Заступниця міністр оборони Ганна Маляр розповіла, що сьогодні відбувається на фронті. За її словами, Сили оборони, перехопивши стратегічну ініціативу, наступають на всіх напрямках в районі Бахмута. Під час телемарафону вона додала, що просування є і на півдні - там ЗСУ вирівнюють лінію оборони, аби зайняти потрібні рубежі та закріпитися на них. 

"В саме місто (Бахмут - ред.) ми не заходили, - розповіла Маляр детальніше. - Але ми продовжуємо контролювати південно-західні околиці міста. Однак основні бої зараз точаться довкола міста. І там можна говорити про те, що наступ іде на декількох напрямках. Це не тільки фланги, а значно ширший зараз фронт".

Втім ворог підтягнув на цю ділянку фронту велику кількість сил, тож там концентрація дуже висока. Українські військові працюють в абсолютній перевазі ворога за кількістю людей і зброї. 

Що стосується півдня, то там ЗСУ рухаються з різним успіхом. 

"Десь бувають дні коли це понад 1 кілометр, десь буває менше. Може бути десь і до 2 кілометрів. По-різному", - розповіла Маляр.

Читайте також: Блінкен натякнув, що ще рано робити висновки про контрнаступ ЗСУ

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський припустив сценарій минулорічних осінніх операцій для сьогоднішнього контрнаступу, нагадавши, що тоді спершу всім здавалося, що просування проходить повільно, проте ЗСУ неочікувано пішли вперед в якийсь момент. Утім слід розуміти, що щільне замінування 200 тисяч квадратних кілометрів території та постійні артобстріли – те, що сповільнює роботу захисників.