UA / RU
Підтримати ZN.ua

Маляр пояснила, що стоїть за словами "в Бахмуті ситуація під контролем"

Заступниця міністра оборони розповіла про заходи, які проводяться під час боїв у районі міста.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр розповіла, що за словами "у Бахмуті тривають бої" стоїть серйозна аналітична робота великої кількості людей для ухвалення відповідних оперативних рішень на фронті. Так відбувається й тоді, коли у зведеннях військових міститься вислів "ситуація під контролем", зазначила вона в Telegram.

За словами Маляр, рішення на полі бою ухвалюють з урахуванням всебічного аналізу та розрахунків потенційного розвитку подій. 

Бійці на місці цілодобово моніторять обстановку і доповідають штабам – ті безперервно аналізують дії російських окупантів і зміну ситуації за багатьма критеріями, на основі чого прогнозують ймовірні загрози та плани ворога.

Згодом оперативні дані та аналітика передаються командуванню оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця", яке зараз відповідає за бахмутський напрямок. Командування ж, спираючись на аналіз динаміки ситуації, прогнози потенційних дій РФ і оцінки можливостей українських захисників, ухвалює оперативні рішення та формує задачі для підрозділів. 

"Тобто, коли ви чуєте у зведеннях слова «ситуація під контролем» – так і є", – підсумувала Маляр.

Читайте також: Прігожин несподівано заявив, що про наступ росіян в Бахмуті зараз не йдеться

Раніше заступниця міністра оборони розповіла, що серед інформації, яку росіяни вкидають у інформаційний простір України про ситуацію в Бахмуті, жодного разу не було тієї, яка відповідала б дійсності. Це свідчить про відсутність витоку з нашої сторони.