UA / RU
Підтримати ZN.ua

Максимальне насичення ЗСУ дронами зі штучним інтелектом відбудеться згодом — командир "Ахіллесу"

Один з компонентів технічної модернізації — автоматичне наведення.

Командир батальйону безпілотних авіакомплексів "Ахіллес" 92-ї ОШБр Юрій Федоренко розповів, що частково в Україні у дронах застосовуються розробки на основі штучного інтелекту, але максимальна їх насиченість у війську буде згодом. У коментарі для Liga.net він пояснив, що деякі такі системи вже успішно використовуються на фронті. 

Автоматичне наведення — один з компонентів технічної модернізації, додав спікер. Це повинно підвищити ефективність застосування БпЛА. Але слід розуміти, що у питанні безпілотників все одно немає єдиного рішення, яке буде слугувати всі роки. 

"Це постійна технологічна боротьба і гонитва. На будь-яку дію завжди є протидія. На дію ворога є протидія від нас, і на наші дії від ворога є завжди протидія", — додав він.

Читайте також: Від аграрних гексакоптерів до нічних бомберів: Федоренко розповів про дрони "Баба Яга"

Також Федоренко розповів, що російські окупанти перебирають кращі зразки українських БпЛА, які їм вдається затрофеїти, а також проводять розвідку та моніторинг повітряного простору, аби отримати доступ до сучасних технологій. Він наголосив, що, окрім агентури, росіянам також допомагають різного роду військові експерти, які дають роз'яснення про склад, технічні характеристики та роботу деяких безпілотних систем.