UA / RU
Підтримати ZN.ua

Макрон закликав до "політичного перемир'я" під час Олімпіади-2024

За його словами, Олімпійські ігри будуть "спортивним святом".

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Олімпійські ігри в Парижі, які розпочнуться 26 липня, стануть моментом "політичного перемир'я" на тлі спроб сформувати новий уряд після дострокових виборів. Про це повідомляє Le Monde.

Під час свого візиту в олімпійське селище у Сен-Дені Макрон підкреслив, що Олімпійські ігри будуть "спортивним святом" та "олімпійським і політичним перемир'ям". Він зазначив, що Ігри будуть в центрі життя країни, і завдяки їм світ буде у Франції.

Читайте також: Макрон заявив про посилення боротьби з російським «фантомним флотом»

Однак Макрон не уточнив, чи означає це, що він не призначатиме нового прем'єр-міністра до закінчення Олімпіади. Водночас його оточення уточнило, що призначення прем'єра замість Габріеля Атталя, який подав у відставку, малоймовірне до Олімпіади, "якщо не станеться колосальне прискорення" переговорів.

Нагадаємо, Макрон відкрито говорить про необхідність введення іноземних військ в Україну, щоб запобігти просуванню Росії: це революція у французькій політиці. Як пише The Times, відчуження французького лідера в ретроспективі може виявитися однією з найбільших помилок Владіміра Путіна. Видання зазначає, що політика Макрона змінилася після багатьох років власних інтересів, наївності та контрпродуктивної демонстративності.