UA / RU
Підтримати ZN.ua

Майно на 11 млн грн так званого «голови» адміністрації Голої Пристані арештував суд

Самого зрадника судитимуть за колабораційну діяльність.

Суд за поданням окружної прокуратури Херсонської області наклав арешт на нерухоме майно, транспортні засоби та корпоративні права, які належать так званому «голові» адміністрації Голої Пристані. Загальна вартість арештованого майна становить 11 мільйонів гривень, повідомляє Офіс генерального прокурора.

Правоохоронці виявили, що чоловік під час тимчасової окупації Скадовського району добровільно пішов на співпрацю з ворогом. Йому запропонували стати «головою» Голопристанської окупаційної адміністрації.

Читайте також: Окупаційна влада Криму збирається провести на півострові "націоналізацію"

Виконуючи свої «повноваження», у червні 2022 року фейковий голова разом із своєю «заступницею» у супроводі військових РФ прийшли додому до чинної заступниці міського голови. Вимагали від неї ключі від машини, яка належить територіальній громаді, а також свідоцтво про державну реєстрацію. Побоюючись за своє життя, а також життя своїх близьких, жінка виконала вимогу. Це авто зрадник передав для користування представниками окупаційної влади.

Наразі справа зрадника за фактом колабораційної діяльності перебуває на розгляді суду. Йому інкримінують ч. 5 ст. 111-1 КК України.

Нагадуємо, суд арештував корпоративні права та статутний капітал підприємства в Черкасах, співвласник якого працював з російськими військовими після початку повномасштабного російського вторгнення. Співвласником підприємства є громадянин РФ.