UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лукашенко вперше з 9 травня з’явився на публіці на тлі чуток про поганий стан здоров’я: що заявив

Білоруський диктатор заслухав доповіді військових та підтвердив збиття чотирьох повітряних суден у Росії на вихідних.

Самопроголошений президент Білорусі Аляксандр Лукашенко вийшов у публічний простір уперше з 9 травня, коли почали ширитися чутки про проблеми з його здоров’ям. Диктатор приїхав у центральний командний пункт Військово-повітряних сил та військ протиповітряної оборони республіки, щоб заслухати доповіді про "організацію та виконання завдань бойового чергування з ППО", повідомило агентство БелТА в Telegram.

На зображенні, яке опублікували місцеві пропагандисти, видно, що рука Лукашенка перебинтована, як і під час параду до Дня Перемоги в Москві.

Читайте також: У Кремлі пояснили, чому учора Лукашенко не залишився на обід з Путіним

У межах події диктатор заявив, що білоруські сили нібито вже кілька днів перебувають у підвищеній бойовій готовності. Через падіння літаків та гвинтокрилів, які сталися на території Брянської області РФ у суботу, 13 травня, війська перевели в "ступінь готовності номер один".

"Три доби після подій поряд з нами. Я маю на увазі в Брянській області, коли було збито чотири повітряні судна. Ми змушені були на це реагувати. З того часу ми перебуваємо в більш підвищеній готовності – наші війська", – сказав він.

За словами самопроголошеного глави, ситуація з безпекою в республіці зараз "не критична", але існують "насторожуючі" фактори. Його нібито "цікавить ситуація навколо країни" та перспективи її розвитку: "коротко", "без залякувань".

Днем раніше білоруський диктатор Аляксандр Лукашенко не з’явився на урочистостях до Дня державного прапора, герба та гімну Білорусі.