UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лукашенко підписав закон "про народне ополчення"

Він створює правові основи для добровільної участі громадян у забезпеченні військового стану.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон “Про народне ополчення”. До нього можуть залучити 100-150 тисяч людей. Про це повідомила пресслужба білоруського автократа.

Цей документ створює правові основи для добровільної участі громадян у забезпеченні військового стану в країні. Крім того, це створює додаткові умови для надання допомоги територіальним органам внутрішніх справ.

Повідомляється, що такий проект розроблений міністерством оборони разом із міністерством внутрішніх справ Білорусі. У лютому цього року в білоруському міноборони заявляли , що до “народного ополчення” можуть увійти 100-150 тисяч осіб. Не виключається, що чисельність може бути і більшою.

Читайте також: «Щоб Байден і Зеленський здохли» - тисячі депортованих українських дітей «перевиховують» у Білорусі

При цьому голова білоруського міноборони Віктор Хренін, не виключав, що “добровольцями” можуть стати і люди, які не пройшли військову підготовку, зокрема й жінки. Він зазначив, що для “добровольців” будуть передбачені курси підготовки.

Раніше повідомлялося, що депутати Європарламенту закликали Міжнародний кримінальний суд видати ордер на арешт самопроголошеного очільника Білорусі Олександра Лукашенка.