UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луганська ОВА: На території регіону зростає кількість мігрантів з РФ

"Лише за останні два місяці їх зареєстрували понад сім тисяч".

Очільник Луганської ОВА Артем Лисогор заявив про збільшення кількості російських мігрантів на тимчасово окупованій території області. Про це він розповів у своєму Telegram.

"Сподіваються на "віджате" житло – у так званій "ЛНР" зростає кількість мігрантів. Лише за останні два місяці їх зареєстрували понад сім тисяч. Це – представники віддалених регіонів Росії і громадяни країн Середньої Азії, які не змогли облаштувати життя в РФ. Більша частин приїздить із родинами", – зазначив Лисогор.

За його словами, "переселенці" сподіваються першочергово отримати нерухомість, яку на окупованій Луганщині поступово відбирають у тих, хто евакуювався.

У дописі чиновника також зазначається, що із Кремля окупаційній владі Луганщини дали завдання організувати підзвітні волонтерські організації у кожному місті та райцентрі. Тобто організувати добровольчий рух, який добровільно виконуватиме накази зверху. Такі центри вже відкрито в Алчевську, Кадіївці, Довжанську. В інших населених пунктах так званої "ЛНР" в екстреному порядку наказано організувати рух "добробайтерів" до 1 серпня.

Читайте також: Гауляйтера «ЛНР» Пасічника засудили до 12 років тюрми

Раніше в Центрі національного спротиву повідомляли, що російські окупанти знесли пам’ятні знаки "Жертвам сталінських репресій" та "Жертвам голодомору" у Луганську. Це ще одне свідчення продовження політики придушення історичної пам'яті та заперечення злочинів, вчинених проти українського народу.