UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лякати чи боятися – росіяни суперечливо реагують на поставку F-16 в Україну: ISW

В РФ роблять ще одне останнє попередження про червоні лінії.

Реагуючи на появу F-16 в Україні, російські військові блогери намагалися применшити їхній потенційний вплив на полі бою. Американський Інститут вивчення війни ISW у своєму черговому звіті зауважив, що це прямо суперечить заявам офіційних кіл РФ про постачання F-16 та інших західних систем озброєння як нездоланну «червону лінію».

Кілька російських оглядачів стверджували, що західні та українські ЗМІ «роздувають» прибуття F-16, щоб відвернути увагу від невдач на полі бою, і багато військових блогерів негайно почали обговорювати, як російські війська почнуть знищувати ці літаки.

Читайте також: Деякі F-16 ЗСУ неминуче втратять, адже це війна — полковник армії США

Це при тому, що офіційні особи російського інформаційного простору неодноразово заявляли, що постачання західної зброї в Україну – це червона лінія, перетин якої змусить Росію до ескалації бойових дій.

Однак ISW зауважує, що Захід та Україна неодноразово перетинала кремлівські «червоні лінії» і це не викликало помітної  реакції з боку Росії. Так само, ймовірно, трапиться і у випадку з відповіддю Росії на F-16.

Раніше ISW констатував, що для успіху при застосуванні F-16 у захисті свого повітряного простору, Україна має отримати ці літаки у значно більшій кількості, ніж нині.