UA / RU
Підтримати ZN.ua

Литвиненко: Зміна міністра оборони Росії — підготовка Путіна до війни з НАТО

Російський диктатор, на думку секретаря РНБО, не полишає планів вести проти нашої держави протистояння на виснаження.  

Кадрові перестановки у Кремлі, в тому числі зміна міністра оборони Росії, свідчать про те, що диктатор Владімір Путін налаштований на війну в довгу, наголошує секретар РНБО Олександр Литвиненко. Під час інтерв'ю AFP Press він назвав майбутнього очільника російського МО Андрєя Бєлоусова досвідченим менеджером, який може забезпечити довготривале протистояння на виснаження. 

"(Путін планує — ред.) війну не тільки з Україною, а й із Заходом загалом. Війну з НАТО", — заявив секретар РНБО.

Литвиненко прокоментував також наявність у Росії радянських запасів зброї, наголошуючи, що вони "величезні, але обмежені". За умови теперішньої інтенсивності ведення війни танків та бронетехніки агресору вистачить ще на півтора року. 

Читайте також: У Москві затримали начальника Головного управління кадрів МО РФ - після відставки Шойгу в оборонному відомстві розпочалися чистки

Нагадаємо, диктатор Владімір Путін проводить перестановки у силовому блоці. 12 травня він призначив ексглаву Міноборони Сєргєя Шойгу секретарем Радбезу замість Ніколая Патрушева. За даними росЗМІ, новим міністром оборони стане Алєксєй Бєлоусов. Експерти одноголосно пов'язують такі зміни з планами Путіна вести тривалу війну тепер вже не лише проти України, але й проти НАТО. Для цього РФ прагне оптимізувати економіку та оборонно-промислову базу. 

Про те, що означають для України ці кадрові рокіровки, читайте в статті Володимира Кравченка "Путін змістив Шойгу. Чим має відповісти Україна?".