UA / RU
Підтримати ZN.ua

Литва придбала для України два ЗРК NASAMS

Президент республіки Науседа сьогодні перебуває з візитом у Києві.

Литва придбала дві установки зенітного ракетного комплексу середньої дальності NASAMS, які будуть передані Україні, повідомив президент Литви Гітанас Науседа.

«Протиповітряна оборона є ключовою в Україні в боротьбі з агресором. З нетерпінням чекаю нових колективних рішень щодо підтримки України на саміті НАТО у Вільнюсі», – написав він у середу у своєму Twitter.

Водночас пресслужба адміністрації президента Литви повідомила, що президент Литовської Республіки Гітанас Науседа прибув у середу, 28 червня, з неоголошеним візитом до Києва, де зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським і візьме участь у заходах з нагоди 27-ї річниці ухвалення Конституції України.

Зазначається, що президенти обговорюватимуть порядок денний саміту НАТО у Вільнюсі в липні, а також питання переговорів України про членство в Європейському Союзі, допомогу Литви та Європейського Союзу Україні.

Науседа прибув до Києва з Гааги, де вчора на зустрічі глав семи держав обговорив подальшу підтримку України. З Києва президент Литви вирушить до Брюсселя, де в четвер починається засідання Ради європейських лідерів.