UA / RU
Підтримати ZN.ua

Литва надала Україні зимовий пакет допомоги

У пакет увійшли генератори, ліжка та сухпайки. 

Міністерство оборони Литви у п’ятницю, 17 листопада, повідомило про передачу Україні пакету військової допомоги. У рамках цього пакету країна передала генератори, ліжка та сухпайки, повідомило Міністерство оборони Литви.

Читайте також: У Литві оголосили суму, яку хочуть закласти у бюджет для допомоги Україні

“Литва твердо дотримується своїх зобов'язань щодо підтримки України і сьогодні передала нову партію військової допомоги для України. Допомога у вигляді електрогенераторів, польових пайків сприятиме задоволенню нагальних потреб України на полі бою, особливо в холодну пору року”, – йдеться у повідомленні Міноборони.

У відомстві уточнили, що надали стаціонарні дизельні електрогенератори потужністю 160 кВт. Зазначається, що вони мають обладнання, яке автоматично запускає генератор при вимкненні живлення в електромережах і вимикає його при відновленні електропостачання. При заповненому баку та повному навантаженні він може безперервно працювати не менше восьми годин. Генератори захищені від впливу середовища і можуть працювати за температури -30 ℃ або +40 ℃.

Читайте також: Литва в кінці листопада планує розпочати зміну посвідок на проживання для українських біженців

Нагадаємо, на початку місяця Литва передала Україні пускові установки ракет середньої дальності NASAMS. Перш ніж отримати пускові установки, українські військові пройшли комплексну підготовку в Норвегії, включно з курсами водіїв і ремонтників.