UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Літаки не захоплюють посадки і не йдуть в наступ": Чмут про те, чого не вистачає ЗСУ, окрім зброї

Волонтер наголосив, що в України є проблеми з "мізками" на рівні командирів бригад, батальйонів та армійських корпусів. 

Для успішного контрнаступу ЗСУ не вистачає не лише зброї, але й професійних військових, заявив глава фонду "Повернись живим" Тарас Чмут. Та під час інтерв'ю "РБК Україна" він згадав і про сучасні літаки, які є глобальним інструментом. 

"Літаки глобально для країни - пріоритет номер один після боєприпасів зараз. Але літаки не захоплюють посадки, не йдуть в наступ, вони можуть дуже багато всього, але поки піхота не зайшла, ви не захопили, не повернули, не відвоювали", - пояснив він.

Чмут погоджується з тим, що кількість бойового складу є важливою на війні. Але є й те, що є ще важливішим - якість. В цьому випадку, як наголосив сам волонтер, йдеться про керівників та командирів. 

"Це не значить, що супер-топ солдат замінить десятьох не супер-топ. Але десять супер-топ можуть бути кращими, ніж сто не супер-топ, наприклад..., - пояснює Чмут. - Мізки - це про планування, бо з цим є проблеми, на рівні командирів бригад, командирів батальйонів, армійських корпусів. А люди - про якість тих людей, які реалізовують цей план". 

Читайте також: «Ми не вкладалися в безпеку. І цю ціну ми як суспільство тепер платимо» — Тарас Чмут

Нагадаємо, очільник ГУР МО Кирило Буданов заявив, що український контрнаступ триває, однак нашим воїнам важко просуватися вперед. За його словами, рух на бахмутському напрямку є дещо швидшим, ніж на півдні, проте "час ще покаже".