UA / RU
Підтримати ZN.ua

Літак Лукашенка, заводи та ЦВК: США ввели додаткові санкції проти Білорусі

«Нові санкції підкреслюють готовність США закликати режим у Мінську до відповіді за його співучасть у триваючій невиправданій війні Росії проти України», - зазначили в американському Мінфіні.

Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) 24 березня ввело санкції проти білоруських трьох юридичних та дев'яти фізичних осіб, а також літака самопроголошеного президента Білорусі Алєксандра Лукашенка, повідомляється на сайті Мінфіну США.

Ці санкції є додатковими заходами у відповідь на репресії режиму Лукашенка проти громадянського суспільства, фальсифікацію президентських виборів 2020 року та співучасть офіційного Мінська у невиправданій війні Москви проти України.

Нові санкції США проти Білорусі зачепили:

Читайте також: Подала законопроєкт про приєднання до Румунії українських земель: МЗС України ініціює санкції проти румунської сенаторки Діани Шошоаке

"Авторитарний режим Лукашенка покладається на державні підприємства та ключових чиновників для отримання значних доходів, які дозволяють здійснювати репресії проти білоруського народу. Ми, як і раніше, маємо намір карати режим Лукашенка за придушення демократії та підтримку путінської війни", - сказав заступник міністра фінансів США з питань тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон.

Нагадаємо, 15 березня Європарламент виступив за розширення санкцій проти Мінська.