UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лише за п’ять днів січня ЗСУ прилаштували до шпиталів близько 700 російських вояків – Генштаб

Війська РФ зазнають значних втрат у Луганській та Донецькій областях.

Лише за п’ять днів, з 6 до 10 січня цього року, до шпиталів та інших медичних закладів Міністерства оборони РФ потрапило близько 700 російських вояк. Про це Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив на своїй сторінці у Facebook.

У Генштабі кажуть, що окупаційні війська РФ продовжують зазнавати значних втрат в особовому складі, що бере участь у боях у тимчасово окупованих Луганській та Донецькій областях.

Читайте також: Загарбники на окупованих територіях перетворюють цивільні лікарні на військові шпиталі — ЦНС

Так, до населених пунктів Чернянка, Валуйки та Ровеньки Бєлгородської області із тимчасово окупованого Луганська прибуло понад 300 окупантів із тяжкими травмами, до Бєлґорода - майже 250 російських військових із вкрай важкими травмами, а до Москви та Калінінграда направлено близько 150 військовослужбовців РФ, яким неможливо допомогти у прифронтових шпиталях через відсутність кваліфікованих лікарів.

Польові шпиталі Міноборони РФ переповнені та не справляються із тією кількістю поранених військовослужбовців, що після м’ясних штурмів у великій кількості прибувають кожного дня.

Читайте також: Російські десантники не хочуть йти у м’ясні штурми під Кринками, бо вважають себе елітою – Гуменюк

Раніше в Міністерстві оборони Великої Британії заявили, що бійці російських підрозділів "Штурм-Z" з високою ймовірністю повертаються на поле бою з незагоєними ранами і навіть після ампутації кінцівок.