UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ліквідований Су-34 та склад: ГУР показало наслідки «бавовни» на аеродромі «Морозовск»

На самому аеродромі також чимало пошкоджень.

Внаслідок ударів українських сил по аеродрому «Морозовськ» у Ростовській області Росії в ніч на суботу, 3 серпня, знищено винищувач-бомбардувальник Су-34, ще два літаки пошкоджено, а також ліквідовано склад боєприпасів, повідомило Головне управління розвідки Міноборони України в понеділок вранці, 5 серпня.

ГУР МО опублікувало дані космічної розвідки, які підтверджують атаку на аеродром. Зокрема знищення російського винищувача та пошкодження ще двох літаків такого ж типу, ймовірно, уламками від детонації.

Також повністю знищений російський склад авіаційного озброєння ― від вторинної детонації російських боєприпасів на території аеродрому та довкола нього видно великі площі випаленої землі.

Також помітних пошкоджень зазнали чотири технічні будівлі та два ангари на авіабазі.

Читайте також: ЗСУ вразили російський підводний човен "Ростов-на-Дону": він потонув

Нагадаємо, 3 серпня 2024 року, Генеральний штаб ЗСУ повідомив про успішне ураження російського аеродрому «Морозовск» та  низки інших цілей на території РФ.

Це не перший удар по аеродрому в Морозовську. Під час атаки 5 квітня місцеві жителі повідомили про близько 40-60 вибухів. За інформацією ЗМІ, внаслідок удару вдалося знищити щонайменше шість військових літаків, а ще вісім зазнали сильних пошкоджень. Також вказується, що 20 російських військовослужбовців на базі загинули або отримали поранення. А у ніч на 14 червня аеродром "Морозовськ" атакували за допомогою щонайменше 70 українських безпілотників Dragon і Splash.