UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ліквідація Цокова: Росія втратила в Україні найвищого наразі генерала

Російські так звані воєнкори підтвердили знищення статусного окупанта.

Ліквідація в Україні високопоставленого генерал-лейтенанта Олега Цокова позбавляє Росію одного з найдосвідченіших військових командувачів. Цоков також став найвищим російським генералом, якого знищили в Україні, пише CNN.

Як повідомлялось, Цоков був ліквідований в результаті ракетного обстрілу російського штабу в окупованому Бердянську. Наразі офіційного підтвердження його смерті немає, проте так звані російські воєнкори, зокрема один з Telegram-каналів з понад 600 тисячами підписників факт загибелі підтвердив.

Читайте також: Будівлю зрівняли вщент: Бердянська МВА повідомила про влучання в готель, де жили російські окупанти

«Внаслідок удару британськими крилатими ракетами Storm Shadow по резервному командному пункту 58-ї армії під Бердянськом загинув заступник командувача військами Південного військового округу генерал-лейтенант Олег Цоков», — йдеться у повідомленні.

Південний військовий округ брав активну участь у вторгненні від самого його початку в лютому 2022 року. Він є одним із чотирьох сухопутних округів, в які організовані збройні сили Росії.

51-річний Цоков був висхідною зіркою російської армії і активно просувався по службі. Указом Путіна в лютому йому було присвоєне звання генерал-лейтенанта.

Раніше ЗМІ вже згадували про цього військового. За інформація Генштабу ЗСУ, наприкінці вересня минулого року Цоков отримав вогнепальне поранення в районі Сватового у Луганській області. 

Незалежні аналітики та власні підрахунки CNN показують, що з початку вторгнення Росія втратила близько 10 генералів.

Місяць тому стало відомо про ліквідацію українськими захисниками начальника штабу 35 загальновійськової армії РФ генерал-майора Сєргєя Горячєва.

У російському місті Краснодар ліквідували заступника начальника місцевого відділу з мобілізаційної роботи капітана Станіслава Ржицького, який раніше також командував підводним човном «Краснодар», що міг використовуватися для обстрілів території України ракетами типу «Калібр».