UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ліквідація Делімханова: в його Telegram-каналі з'явився допис, а Кадиров опублікував змонтоване відео

В Росії переконують, що він живий.

У телеграм-каналі депутата Держдуми, поплічника Рамзана Кадирова Адама Делімханова з'явився пост від його імені, де депутат повідомив, що він живий і з ним «все добре». Він також в образливому тоні звинуватив українські ЗМІ у поширенні фейків.

Водночас, немає підтверджень, що саме Делімханов опублікував цей допис.

Лідер Чечні Рамзан Кадиров опублікував відео наради за участі Делімханова, яка, нібито, відбулася після появи повідомлення про його ліквідацію, проте під час перегляду відео виникають сумніви щодо того, що воно було записане саме сьогодні: зображення і звук є явно змонтованими, артикуляція не співпадає з закадровим озвученням. Також помітна невідповідність склейок у звуковій доріжці та відеоряді.

Раніше українські ЗМІ повідомили, що депутат Держдуми Адам Делімханов та ще близько 200 терористів та інших людей, наближених до Кадирова загинули внаслідок удару по Приморську Запорізької області.

Згодом росЗМІ заявили, що Делімханов – живий, але поранений. Спікер Держдуми В'ячеслав Володін та Рамзан Кадиров стверджували, що Делімханов живий і з ним «все гаразд».