UA / RU
Підтримати ZN.ua

Курська дуга: що вдалося відбити росіянам і куди торують шлях ЗСУ – ISW: карта

Російська армія повернула під свій контроль Кореневе.

Росіяни відбили село Кореневе, яке ЗСУ раніше захопили під час свого вторгнення до Курської області РФ. Про це повідомив український інформаційний ресурс DeepState, який нещодавно оновив свої інтерактивні карти.

Ґрунтуючись на геолокаційних кадрах від 29 серпня, Американський Інститут вивчення війни ISW у черговому своєму звіті обмежився дещо скромнішими оцінками. Тут лише припускають, що росіяни відбили Уланок (на південний схід від Суджі) і східну частину Кореневого.

UAF Kursk Incursion August 29, 2024.png (1.66 MB)

Водночас в ISW інформують, що ЗСУ трохи просунулися на північ від Суджі, досягли Нижньої Парової і просунулися в північно-західну частину населеного пункту.

В ISW кажуть, що українські війська продовжували атакувати поблизу Кореневого та Суджі.

Читайте також: Росія не зможе повернути контроль над Курською областю, якщо не залишить свої позиції в Україні — The Hill

Російські джерела стверджували, що українські сили продовжують штурмувати Коренево, намагаючись пробити шлях до Рильська (на північний захід від Коренево).

Раніше агенція Associated Press припустила, що станом на зараз Кремль не має достатніх резервів, аби витіснити ЗСУ з Курської області.