UA / RU
Підтримати ZN.ua

Курська дуга: аналітики кажуть, де просунулися ЗСУ, а де – росіяни: карта

ЗСУ продовжували штурмувати поблизу Суджі та в районі Кореневого.

23 серпня області ЗСУ продовжували просуватися у Курській області поблизу Суджі. Про це у черговому своєму звіті повідомив Американський Інститут вивчення війни ISW.

Зокрема українські сили нещодавно просунулися далі в південній частині Руської Конопельки (на схід від Суджі). Російський оглядач також повідомляв, що ЗСУ також просувалися на північ від Мартинівки (на північний схід від Суджі) вздовж траси Р-200 Суджа-Суходолівка.

UAF Kursk Incursion August 23, 2024.png (1.51 MB)

Є також суперечливі повідомлення про бої на схід від Суджі в районі Саморядового та Козиревки. Є вірогідність, що в цьому районі діють українські мобільні групи.

Деякі російські військові блогери стверджували, що російські війська відбили Спальне та Крупець (обидва на південний схід від Суджі), хоча ситуація в цьому районі залишається неясною.

Читайте також: Росіяни все зрозуміли і не хапають наживку – The Economist про надію, яку не виправдала курська операція

Росіяни також кажуть, що їхні військові відбили українську механізовану атаку чисельністю у взвод поблизу Олександрівки (на північний схід від Коренево) та зайняли позиції на захід від Коренево 23 серпня.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ активно просуваються саме на кореневському напрямку, який є найгарячішим у Курській області Росії. Там українським військовим вдалося взяти під контроль кілька населених пунктів, включно з Журавлівкою, Калиновом і Кругленьким, та частково оточити Крем’яне.