UA / RU
Підтримати ZN.ua

Купівля дронів та відбудова деокупованих регіонів: про що розповів Зеленський у відеозверненні

Запити від регіонів потребують значних ресурсів.

Уряд скерує на закупівлю безпілотників як мінімум 20 мільярдів гривень. Про це повідомив Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

Він також наголосив про нові рішення щодо відбудови регіонів, які постраждали від бойових дій, які потребують значних ресурсів.

"Є нові рішення й щодо відбудови. Спектр потреб дуже широкий. Усюди, де був цього тижня у відрядженнях, запити вимагають значних ресурсів. Ми знайдемо ці ресурси. Херсонщина, Харківщина, Донеччина і кожен інший регіон, який постраждав від бойових дій, – усі повернуться до нормального життя", - наголосив президент.

Зеленський також повідомив, що досягнуто домовленості про відкриття офісу прокурора Міжнародного кримінального суду.

"Як на рівні нашої національної юстиції, так і на міжнародному рівні робимо все, щоб російські воєнні злочинці відповіли буквально за кожен удар по Україні, по наших людях.", - додав президент.

Читайте також: Дрон-камікадзе Azab — у Туреччині представили новітню розробку

Як повідомлялося, Кабмін ухвалив постанову, яка забезпечить умови для суттєвого пришвидшення створення й поставок вітчизняних дронів у зону бойових дій, а також стрімкого розвитку наших військових технологій. Йдеться про підняття частки прибутку до 25% для українських компаній. Це має стимулювати розвиток сфери БПЛА й залучити більше фірм до виробництва, масштабування й підвищення ступеня локалізації комплектуючих.