UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба, виступаючи в Гватемалі, пояснив країнам Латинської Америки, чому їм треба засудити агресію РФ

Наразі чітку позицію у Південній Америці займає лише Гватемала.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, перебуваючи з робочим візитом у Гватемалі, закликав усі країни Латинської Америки чітко визначитися з позицією щодо воєнної агресії Росії стосовно України і всього цивілізованого світу. 

«В інтересах усіх країн Латинської Америки - наслідувати приклад Гватемали і зайняти принципову позицію: засудити агресію, підтримати Україну в її оборонній війні, підтримати Формулу миру президента Зеленського як спосіб відновлення тривалого миру і, зрештою, підтримати створення Спеціального трибуналу за злочин агресії Росії проти України, як це зробила Гватемала», - сказав Кулеба.

Міністр пояснив, що коли країна займає якусь іншу позицію, це створює для Росії більше можливостей, щоб продовжувати агресію.

Читайте також: НАТО кваліфікує Китай не як загрозу, а як виклик – Бауер

«Ми розуміємо, що всі країни мають різні національні інтереси, але кожна позиція, яка ставить Росію і Україну в однакові умови, дає більше переваг Росії», - підкреслив Кулеба.

Також він звернув увагу на те, що якщо російське вторгнення до сусідньої країни виявиться успішним, у інших агресивно налаштованих країн виникне спокуса наслідувати приклад Росії.

«Це призведе до збільшення агресії, війн та репресій в усьому світі», - наголосив Кулеба.

25 лютого Кулеба повідомив, що Гватемала стала першою країною Латинської Америки, яка приєдналася до Основної групи спеціального трибуналу щодо злочинів РФ в Україні.