UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба прокоментував російський ракетний удар по Полтаві

"Балістичні ракети дуже складно перехопити, а до Полтави, з огляду на її географічне положення, вони долітають дуже швидко".

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, коментуючи ракетний удар по Полтаві з боку РФ, вкотре закликав союзників посилювати українську ППО. Про це повідомляє Укрінформ.

"Це ще одна причина, чому постачання систем ППО в Україну має бути прискорено", – наголосив Кулеба.

За його словами, балістичні ракети дуже складно перехопити, а до Полтави, з огляду на її географічне положення, вони долітають дуже швидко.

"Єдиний спосіб перехопити їх – це системи Patriot, SAMP-T, тому що тільки вони здатні перехоплювати балістичні ракети. Я не знаю, скільки ще має статися таких трагедій, щоб усі обіцянки були виконані і були взяті нові зобов’язання", – додав він.

Читайте також: Під час удару РФ по вишу в Полтаві не було жодних шикувань – Міноборони

У Міноборони України повідомили, що росіяни влучили у навчальний заклад двома балістичними ракетами. За інформацією офісу генпрокурора, мова йде про ракети "Іскандер-М". Голова Полтавської ОВА Філіп Пронін наголосив, що на території інституту триває пошукова операція та розбір завалів, де можуть перебувати 18 людей.