UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба після зустрічі з Блінкеном: "Я лише озвучив кількість систем ППО, яка потрібна, щоб захистити і зерновий коридор, і наші міста, і наших людей"

Він додав, що сьогодні також детально обговорювалося питання надання Україні далекобійних ракет ATACMS.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та Держсекретар США Ентоні Блінкен, у межах візиту американського урядовця до Києва, обговорили посилення української протиповітряної оборони. Про це повідомляє Укрінформ.

Глава української дипломатії наголосив, що держсекретар США повернеться до Вашингтона з максимально точним розумінням  потреб України.

"Ми обговорили зміцнення протиповітряної оборони. Сьогодні, коли державний секретар був у дорозі до Києва, Київ пережив черговий ракетний обстріл, інші регіони України також постраждали. Тому, власне, ми не дуже багато часу витратили на обговорення потреб у сфері протиповітряної оборони, тому що все очевидно, потреба надзвичайно важлива. Я лише озвучив кількість систем ППО, яка потрібна, щоб захистити і зерновий коридор, і наші міста, і наших людей", – зазначив Кулеба

Глава МЗС відзвітував, що детально обговорювалося також питання надання Україні далекобійних ракет ATACMS.

Читайте також: Українці будуть відповідально використовувати снаряди зі збідненим ураном – Пентагон

"Ми мали дуже предметну розмову, і я радий, що ця опція залишається відкритою. Ми розраховуємо, що дискусії всередині адміністрації США призведуть до позитивного рішення. Сьогодні ми зупинилися на цьому окремо", – додав він.

Нагадаємо, глава МЗС України Дмитро Кулеба також повідомляв, що державний секретар США Ентоні Блінкен, який напередодні прибув до столиці України, вшанував пам'ять полеглих українських героїв на Берковецькому кладовищі.