UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба: На Саміті НАТО будемо обговорювати дозвіл використовувати далекобійну зброю США по військових аеродромах на території Росії

"Там потрібно безжально знищувати всі військові цілі".

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що у межах цьогорічного Саміту НАТО у Вашингтоні наша держава, зокрема, обговорюватиме із союзниками дозвіл використовувати американську зброю по російських аеродромах. Про це він розповів в ефірі телемарафону.

"Ми працюватимемо над ще одним рішенням, яке не залежить безпосередньо від НАТО, але залежить від Сполучених Штатів. І про це йтиметься під час контактів з американськими посадовцями та іншими окремими нашими найближчими партнерами", – наголосив глава МЗС.

Кулеба також підкреслив, що мова піде про дозвіл використовувати далекобійну зброю США по військових аеродромах на території Росії.

"Там потрібно безжально знищувати всі військові цілі, які тим чи іншим шляхом долучені до бомбардувань й ракетних обстрілів України", – додав він.

Читайте також: Україні передадуть 5 додаткових систем ППО − Байден

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявляв про важку ситуацію на фронті на сході держави і зазначив, що наразі українська армія не може використовувати 14 бригад, оскільки вони не забезпечені зброєю. Він очікує, що після саміту НАТО у Вашингтоні ЗСУ отримають додаткову підтримку.