UA / RU
Підтримати ZN.ua

Куди приведе росіян їхнє просування під Торецьком - прогноз від українських експертів: карта

Агресори продовжують просуватися в районі селища Північне.

Вчора, 22 червня, на торецькому напрямку росіяни просунулися в районі селища Північне. Про це повідомив український інформаційний ресурс DeepState, який кілька годин тому оновив свої інтерактивні карти.

торецьк22.06.jpg (32 KB)

Напруженою назвав ситуацію на торецькому напрямку Генштаб ЗСУ у своєму вечірньому зведенні – «Від початку доби кількість спроб російських окупантів вклинитися в наші оборонні позиції збільшилась до 15. За підтримки авіації противник атакував поблизу Торецька, Північного та Нью-Йорка. 11 штурмових дій підрозділи Сил оборони відбили, чотири боєзіткнення ще тривають».

При цьому український військовий журналіст Богдан Мирошников зауважує, що зараз у напрямку Торецька росіяни вимушені йти у лобову – з відповідними втратами, «співмірними або навіть вищими ніж в Авдіївці».

Читайте також: Росіяни кажуть, що захопили ще одне село на захід від Авдіївки, у зведенні українського Генштабу воно не фігурує

Мирошников каже, що якщо намагатися захопити Торецьк через фланги - то потрібно спочатку захопити Часів Яр, а північніше Очеретиного вийти на трасу Покровськ-Костянтинівка.

Будь-який з цих варіантів потребує відповідних ресурсів – «угрупування має "підрости" приблизно до 100 тисяч».

Читайте також: Росіяни спробують «зачистити» Часів Яр з допомогою піхоти – британська розвідка

Причину поточних успіхів російських військ біля Торецька Мирошников вбачає в тому, що ті вдало скористалися моментом, коли ЗСУ проводили ротацію у цьому районі.

В кожному разі нинішні лобові атаки росіян у напрямку Торецька оглядач вважає «їхньою великою помилкою, результати якої почнуть проглядатися десь восени».

Раніше повідомлялося, що 21 червня на торецькому напрямку російські війська захопили село Шуми.