UA / RU
Підтримати ZN.ua

Куди наступатиме Росія після окупації Мар'їнки — полковник ЗСУ дав відповідь

У ворога є кілька можливих шляхів.

Минулого тижня головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що Мар'їнки Донецької області більше немає, однак українські військові ще перебувають у північній частині міста.

У разі його захоплення російські окупанти можуть обрати два шляхи для подальшого наступу. Про це заявив військовий експерт, полковник ЗСУ Владислав Селезньов, йдеться у матеріалі "РБК-Україна".

За його словами, противник зазнав великих втрат, тож після Мар'їнки ЗС РФ не зможуть швидко прориватися далі. Селезньов додав, що перший шлях ворога у разі захоплення міста буде на Вугледар.

"Думаю, їм важливіше рухатися від Мар'їнки на Вугледар, щоб забезпечити постійне залізничне сполучення в районі Волновахи", — зазначив він.

На думку експерта, росіяни можуть розділитися, частина піде у напрямку Курахового та Покровська, аби вийти на Слов'янсько-Краматорську агломерацію.

"Зараз незрозуміло, як діятиме ворог. Але цілком можливо, що на Слов'янськ та Краматорськ хочуть наступати скоординовано з півдня, півночі та сходу", — запевняє полковник ЗСУ.

Раніше повідомлялося, що попри активність авіації та артилерії, російські окупаційні війська не мають суттєвих просувань на Запорізькому напрямку.