UA / RU
Підтримати ZN.ua

Критична ситуація зі світлом і водою, багато руйнувань: у Конотопі підбили перші наслідки російського удару

У кому впав чоловік, який їхав рятувати людей.

Ситуація з електропостачанням у Конотопі досягла критичного рівня, оскільки енергетична інфраструктура зазнала серйозних пошкоджень унаслідок російського удару по місту.

Міський голова Артем Семеніхін повідомив, що наразі електрики намагаються забезпечити постачання електроенергії до лікарні та водоканалу. Проте точних термінів відновлення світла в житлових будинках, навіть у режимі погодинному режимі, поки немає.

Освіта

Чимало навчальних закладів міста зазнали пошкоджень, переважно це стосується вибитих вікон та дверей. Точна кількість постраждалих установ наразі не відома. Завтра дитячі садки працюватимуть у режимі чергових груп.

Читайте також: На початку вересня росіяни за допомогою "Іскандера" вдарили по скупченню українських військових на відкритій ділянці Сумщини — аналітики

Медицина

Медичні заклади також постраждали, здебільшого через вибиті вікна в корпусах. На щастя, медичне обладнання не зазнало серйозних ушкоджень, і лікарні продовжують працювати. Всі хірурги міста знаходяться на роботі, і кількість звернень постраждалих продовжує зростати. Наразі в лікарню госпіталізували двох чоловіків, один із них перебуває у критичному стані, впавши в кому. За словами міського голови, цей чоловік саме їхав рятувати людей.

Водопостачання

Вода подаватиметься за погодинним графіком, який оголосять вранці.

Транспорт

У центрі міста знищена частина трамвайної колії, через що рух трамваїв обмежать. Залишиться в роботі лише маршрут №3.

Нагадаємо, у Конотопі розпочали роботу "Пункти Незламності", а людей, чиї домівки постраждали, перевезли в підготовлені місця для ночівлі.