UA / RU
Підтримати ZN.ua

Крістерссон про передачу Україні літаків ДРЛВ ASC 890: «Боротьба України – це боротьба Швеції»

Глава уряду зазначив, що його країна підтримуватиме Україну й після перемоги.

Прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон заявив, що до 16-го найбільшого пакета військової допомоги Україні ввійдуть три речі, які нині потребує наша країна найбільше. Мова йде про бронетехніку, артилерійські боєприпаси та посилення протиповітряної оборони (у вигляді ракет та двох літаків системи повітряного раннього попередження та управління ASC 890).

"Вчора розмовляв  із президентом України Володимиром Зеленським. Я сказав те, що говорив багато разів раніше: боротьба України – це боротьба Швеції. Ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. А коли Україна переможе, ми допоможемо з відбудовою країни", – зазначив Крістерссон у Facebook.

Читайте також: Швеція оголосила про новий пакет допомоги для енергосистеми України

Глава уряду наголосив, що Україна бореться не лише за власну свободу і безпеку, але й за нашу.

Він також нагадав, що Швеція від початку повномашстабного вторгнення РФ виділила Україні 15 пакетів військової допомоги. 

 Літаки системи повітряного раннього попередження та управління ASC 890 оснащені новітніми системами радіолокації. Ці літаки є системами радіолокаційного стеження та повітряними командними пунктами, що здатні координувати роботу авіації, морських сил, ракетних військ та виявляти загрози різних типів.