UA / RU
Підтримати ZN.ua

Крилаті ракети з російських "стратегів" атакували західні регіони України, на Волині та Івано-Франківщині пролунали вибухи

Ракетна небезпека тут зберігалася близько години.

Сьогодні, 22 червня, близько четвертої години ранку, крилаті ракети, випущені з російських стратегічних бомбардувальників Ту-95 почали заходити до повітряного простору західних областей України. 

Командування Повітряних Сил ЗСУ о 4.07 повідомило, що ракети продовжують рух з Рівненщини на Хмельниччину - курс південно західний та з Вінничини на Хмельниччину - курс західний.

"Камʼянець-Подільський- в укриття!", - закликали тут о 4.10.

О 4.14 начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький повідомив про ракету у напрямку Львівщини.

О 4.16 Повітряні Сили поінформували про поточну фіксацію ракет ракет (з півночі на південь):
- ракета на Тернопільщині. Курс південно-західний.
- група ракет на Хмельниччині. Курс південно-західний.
- ракета на Хмельниччині. Курс північний.

Читайте також: "Шахеди" зосередилися у західній частині України, тривога охопила тут шість регіонів, на Волині пролунали вибухи

О 4.20 моніторинговий паблік "Чому тривога | Радар" також розповів про маршрути ворожих ракет: "Калібр", який летів на Чернівці, розвернувся на Хмельниччину. Ракета, яка летіла на Львівщину, змінила курс на Тернопільщину. Ракети з Хмельниччини на Тернопільщину, вектор - Гусятин.

"Всі групи ракет у напрямку Франківщини", - повідомив о 4.23 паблік monitor.

"Луцьк в укриття! Ракета!" - попередили Повітряні Сили о 4.24.

О 4.27 пабліки повідомили про вибухи у Луцьку та на Івано-Франківщині.

Близько 4.30 пабліки сповістили про дорозвідку. Близько п′ятої години ранку повітряну тривогу по областях розпочали скасовувати. О 5.06 Повітряні Сили дали відбій ракетної загрози.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 22 червня, близько 3.30, крилаті ракети зайшли до повітряного простору України, позатим росіяни вдарили "Калібрами".