UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кремль прокоментував дозвіл Британії для України бити по РФ ракетами Storm Shadow

Росіяни кажуть, що «ретельно все зафіксують».

У Кремлі відреагували на заяву нового премʼєра Британії Кіра Стармера про те, що Україна може використовувати поставлені Лондоном ракети Storm Shadow для ударів по військових цілях на території РФ. Прессекретар російського диктатора Владіміра Путіна Дмітрій Пєсков назвав рішення уряду Сполученого Королівства «безвідповідальним», повідомляє Sky News.

Зокрема, на запитання про його думку щодо коментарів прем'єра Великобританії Пєсков сказав, що «якщо це правда», то «це ще один безвідповідальний крок до посилення напруги та ескалації ситуації».

Читайте також: Новий прем'єр Британії Стармер пообіцяв збільшити витрати на оборону — The Times

«Ми ретельно все зафіксуємо і вживемо заходів», — прокоментував Пєсков дозвіл Лондона використовувати британські ракети по російській території.

Раніше новопризначений британський премʼєр Кір Стармер заявив, що Україна може використовувати Storm Shadow для ураження військових цілей на території РФ. Це крилаті ракети з точним наведенням і дальністю ураження понад 250 кілометрів. Стармер додав, що українці повинні їх застосовувати відповідно до міжнародного гуманітарного права і виключно для оборони, але остаточне рішення — за Києвом.

Нагадаємо, Лейбористська партія Кіра Стармера здобула переконливу перемогу на виборах у Великій Британії. Одразу після свого призначення Стармер заявив, що його країна залишається непохитною у підтримці України.