UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кремль незадоволений планами Британії відправити Україні далекобійні БПЛА. Сунак натякнув, що йому байдуже

Лондон не планує звертати зі шляху допомоги Києву. Прем'єр зазначив: "ми тут надовго". 

Сьогодні прессекретар російського президента Дмітрій Пєсков заявив, що Кремль "вкрай негативно" ставиться до обіцянок Британії відправити в Україну безпілотники з радіусом дії понад 200 кілометрів. На це вже відповів прем'єр-міністр Сполучного Королівства Ріші Сунак, зауваживши, що його країна продовжить підтримувати нашу у військовому плані. 

"Цікаво почути це від Кремля", – прокоментував Сунак, слова якого цитує BBC, реакцію Москви на новий пакет військової допомоги. 

Він назвав вторгнення РФ в нашу країну "неспровокованим і незаконним", нагадавши, що окупанти чинять в Україні жахливі воєнні злочини. 

"Як ми сказали на початку, Велика Британія залишатиметься непохитною у підтримці України та її народу", – сказав Сунак.

Він підкреслив, що Москва повинна зрозуміти: Велика Британія "не піде" і "ми тут надовго".

Читайте також: Блінкен про передачу Україні Storm Shadow: "Різні країни будуть робити різні речі, все залежить від можливостей"

Нагадаємо, 12 травня Британія офіційно підтвердила передачу Україні "певної кількості" крилатих ракет Storm Shadow, які б'ють на відстань до 250 кілометрів. У Кремлі оперативно забили на сполох, традиційно пригрозивши "адекватною відповіддю"

Що варто знати про далекобійні британські ракети, які деякі експерти вважають кращими за американські ATACMSи? Відповідь у матеріалі ZN.UA.