UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кремль кидає російську молодь у жерло загарбницької війни: 5000 солдатів у віці до 24 років загинуло в Україні – The Guardian

На псевдопатріотичну пропаганду витрати зросли в 15 разів

Путінський режим активно використовує молодь для ведення загарбницької, агресивної війни. 5000 солдатів у віці до 24 років загинуло в Україні, пише The Guardian.

“Тисячі молодих росіян, яких часто називають «поколінням П», тому що вони жили лише за президентства Путіна, загинули в боях в Україні… Справжня кількість жертв, ймовірно, набагато більша”, – пише видання.

Читайте також: У партнерів України є два способи запобігти варварським воєнним злочинам Путіна – Кулеба

За підрахунками російського видання “Медіазона”, яке відстежує втрати на війні підтверджено смерть 1400 молодих людей, яким не виповнилось 20 років.

“Кремль розпочав безпрецедентну кампанію з формування нового покоління росіян, які прагнуть служити в армії. Відтоді як Путін прийшов до влади у 2000 році, російський уряд намагався нав’язати своїй молоді державну ідеологію, інвестуючи значні кошти в проурядові молодіжні організації… Війна в Україні дала Кремлю новий імпульс для того, щоб прищепити підліткам дуже агресивну та антизахідну версію патріотизму Путіна”, – зазначає автор публікації The Guardian.

Співрозмовник видання зазначив, що кремлівський режим веде наразі три війни: “гарячу” – на фронті, війну економічну та війну ідеологічну, за молодь.

Росія збільшила витрати на “патріотичне виховання” та підтримку воєнізованих організацій дітей та підлітків. Фінансування такої ідеологічного “накачування” в комбінації з практичними навичками, зростає в рази – з 25 млн фунтів стерлінгів у 2021 році до понад 382 млн фунтів стерлінгів у 2024 році. 

“З початку війни, підручники для шкіл були переписані відповідно до світоглядної оцінки Кремля, що відображає російську інтерпретацію історії, яка наголошує на необхідності повернення “історичних територій”.

З дня, коли Путін прийшов до влади в Росії як очільник держави, народилося приблизно 28 мільйонів дітей. Умови їхнього життя дуже різноманітні, як і погляди на життя. Але за спостереженнями експертів The Economist, росіяни віком 18-24 роки готові більше, ніж будь-хто інший підтримати Путіна. Якщо їм дати вибір між радянською політичною системою, сучасною Росією і західною демократією, вони оберуть швидше нинішню російську систему.