UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кожен день війни в Україні завдає шкоди екології приблизно на 120 мільйонів євро – Кислиця в ООН

"Збитки у цій сфері становлять понад 55,6 мільярда євро".

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця заявив, що повномасштабне вторгнення Росії на територію України завдало збитків природі приблизно на 120 мільйонів євро щодня. Повідомляє Укрінформ.

"Агресивна війна Росії проти України спричинила екологічну катастрофу. Збитки у цій сфері становлять понад 55,6 млрд євро. Кожен день війни завдає шкоди приблизно на 120 млн євро", – зауважив постпред нашої держави в ООН.

Кислиця зазначив, що на сьогодні зафіксовано понад 2,5 тис. випадків екологічної шкоди, заподіяної російською війною Україні, розслідувано 252 екологічних воєнних злочинів.

За його словами, Україна залишається однією з найбільш замінованих країн: мінами та боєприпасами, що не вибухнули, охоплено близько третини території.

"Приблизно 6 млн осіб в Україні наражаються на небезпеку через цю мінну загрозу", – сказав він

261 особа загинула, у тому числі діти, і понад 500 зазнали поранень від вибухів мін, додав постпред.

Читайте також: Свириденко назвала число задокументованих екологічних злочинів РФ в Україні

Кислиця також висловив вдячність саперам, які продовжують розміновувати величезні території і вже виявили понад 707 тис. вибухонебезпечних предметів.

Раніше Центр національного спротиву повідомляв, що на тимчасово окупованих територіях України росіяни планують збудувати сміттєзвалища, щоб звозити туди відходи з РФ. Це черговий приклад шкоди довкіллю, який вчиняють загарбники. Окупанти розробляють проєктну документацію для створення трьох полігонів, які зберігатимуть сміття, зокрема з Ростовської області