UA / RU
Підтримати ZN.ua

Костенко: Ймовірна втрата Покровська не стане обвалом фронту. Головне — щоб це не спричинило серію катастроф

Та він все ж сподівається, що росіян не лише не пустять в місто, але й зупинять там. 

Секретар Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко наголосив, що битва за Покровськ залежатиме від того, якими будуть резерви ЗСУ та рішення українського командування. Під час ефіру на Radio NV він висловив сподівання, що ворога не пустять до міста і що для росіян просування на цій ділянці буде коштувати дуже дорого. 

І все ж Костенко не вважає, що можливий успіх ворога у Покровську призведе до обвалу фронту. Окупація цього міста не стане для Москви перемогою у війні. Головне — аби це не перетворилося на серію катастроф, які можуть справді привести до поразки. 

"Зараз головне, якщо нам вдасться його зупинити, це такий каток. Противник зараз кидає всі сили та засоби для того, щоб прорвати тут, — аналізує ситуацію на фронті депутат. — І якщо зараз зупинити, у нього великих резервів немає, щоб діяти на інших напрямках. Все, що є, вони зосереджують тут".

Захоплення Донецької та Луганської областей, як і раніше, є пріоритетною ціллю для РФ, а для диктатора Владіміра Путіна — стратегічним завданням. Для його виконання він навіть жертвує територією Курської області

"Там настільки кривавий каток запущено, що якщо його зараз зупинити, то вдруге його запустити буде складно. В топку кидають усіх, хто щойно підписав контракт, відразу кидають туди. І вони розуміють, що вдруге вони таке не запустять, тому дотискають Донецьку та Луганську області", — пояснив Костенко.

Читайте також: У Покровську та навколо міста будують укріплення

Що стоїть за важкими боями на покровському напрямку? Нестача зброї, людей, проблеми з фортифікаціями, необдумані дії командування чи все вищеперелічене разом? Про це — у статті Віталія Кононученка "Битва за Покровськ. Чи стане Донбас українським Верденом?".