UA / RU
Підтримати ZN.ua

Корнійчук про співпрацю Києва та Тель-Авіва: "Ізраїль прокинувся, але ще багато чого потрібно зробити"

Він розповів, як приносив в офіс Нетаньягу уламок іранського дрона, намагаючись попередили, що вже скоро такі можуть падати і на його країну. 

Учора ЗМІ повідомили, що з початку 2023-го Україна неодноразово пропонувала Ізраїлю розпочати співпрацю щодо боротьби з іранськими дронами, проте відповіді так і не отримала. Цю інформацію підтвердив український посол Євген Корнійчук, саме він від імені Києва доносив до тамтешньої влади цю пропозицію. Як повідомляє The Times of Israel, дипломат навіть приносив в офіс ізраїльського прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу уламок іранського дрона, яким РФ атакувала Київ. 

Корнійчук наголосив, що якщо сторони не будуть співпрацювати, то вже скоро такі можуть впасти на Ізраїль. 

"Я не хочу зараз говорити "я вам так казав", але я вам так казав", — зазначив Корнійчук.

Раніше він звинувачував Тель-Авів у співпраці з Москвою. Причиною було те, що Ізраїль відмовився від військової підтримки нашої країни після початку повномасштабного вторгнення. Схоже, тепер позиція дипломата змінилася. 

"Мені давно стало ясно, що ми воюємо з одним і тим же ворогом. Я можу сказати, що після нападу на Ізраїль, який стався 7 жовтня (2023 року — ред.), Ізраїль прокинувся, але ще багато чого потрібно зробити", — відзначив Корнійчук. 

Читайте також: Бродський: Ізраїль готовий будь-коли прийняти Зеленського, це потрібний візит для обох країн

Про те, чи розпочнеться на Близькому Сході нова повномасштабна війна та чи об’єднають Київ і Тель-Авів зусилля, аби разом протистояти Ірану, розповів посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський в інтервʼю "Ми діємо передусім в інтересах власної безпеки".