UA / RU
Підтримати ZN.ua

Контрнаступ — військова таємниця, тож у МОУ закликають його не обговорювати

Повідомляти про стратегічні плани та задуми мають право президент, головнокомандувач та міністр оборони. Інші можуть лише коментувати. 

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр закликала українців не заважати військовим й не обговорювати майбутній контрнаступ Сил оборони. Вона нагадала про звільнення захисниками Харківської області, відзначивши, що саме режим тиші допоміг війську виграти час та добре зробити свою роботу. 

"Добре, що ніхто в пабліках не обговорював контрнаступ в Харківській області до його початку. І була повністю закрита зона бойових дій для доступу будь-кого, крім військових, - пише Маляр на своєму Telegram-каналі. - Тоді було реалізовано найуспішнішу операцію за час повномасштабного вторгнення з точки зору інтенсивності звільнення наших територій". 

Вона підкреслила, що стратегічні плани та задуми мають право оприлюднювати лише три особи в країні - президент, головнокомандувач ЗСУ та міністр оборони. Інші можуть лише коментувати. 

Маляр звернулася і до журналістів з проханням не ставити експертам питань щодо майбутнього контрнаступу. Ба більше, не варто писати на цю тему блоги, пости, й взагалі будь-яким чином обговорювати військові плани нашої армії. 

"У нас один стратегічний план - звільнити всі наші території. А деталі - то вже військова таємниця. Їх оприлюднюють три вищеназвані особи, коли є така військова задача. Бо інформація - це теж зброя і ми нею теж воюємо", - сказала заступник міністра.

Читайте також: Україна поки не може почати контрнаступ — Зеленський

Нагадаємо, 25 березня президент України Володимир Зеленський заявив, що наразі Сили оборони не можуть перейти в контрнаступ та почати звільняти окуповані території через нестачу озброєння та боєприпасів. За його словами, армія РФ за день використовує втричі більше снарядів, ніж ЗСУ.