UA / RU
Підтримати ZN.ua

Компанії, які виробляють компоненти дронів "Ланцет", не потрапили під санкції

Їх не занесла у санкційні списки навіть Україна.

Низка компаній, які входять до лінії виробництва російських баражуючих боєприпасів "Ланцет", не потрапила під санкції. Про це пише видання LIGA.net з посиланням на звіт санкційної групи "Єрмака-Макфола".

Повідомляється, що компанії, залучені до розробки, виробництва та постачання комплектування до БПЛА "Ланцет", досі не санкціоновані більшістю країн санкційної коаліції.

Найбільше дісталось лише ТОВ "ЦСТ" – основній юрособі ZALA AERO, яка виробляє "Ланцети". Проти неї санкції запровадили Україна, Євросоюз, Велика Британія та Австралія, але не США.

Читайте також: Російські війська збільшують темпи виробництва БПЛА — Гуменюк

Також Україна наклала санкції на компанію "Аэроскан". Це один із основних постачальників ТОВ "ЦСТ", який належить сину головного конструктора ZALA AERO Олександра Захарова. Основний вид діяльності компанії —  це аерофотозйомка, повітряне лазерне сканування, послуги дистанційного зондування землі.

Група "Єрмака-Макфола" визначила ще дев’ять причетних до виробництва "Ланцетів" компаній, але проти жодної з них ніхто не запровадив санкцій - навіть Україна. Також відомо, що Україна ввела санкції лише проти одного головного конструктора - Захарова.

В той же час інші 15 фізосіб, відповідальних за діяльність причетних компаній, досі не під санкціями. Зокрема, це дружина та молодший син Захарова.

Раніше в мережі з'явилося відео, як Українські військові збили російський БпЛА "Ланцет" зі стрілецької зброї. Він вибухнув у повітрі.