UA / RU
Підтримати ZN.ua

Компанія DJI різко заперечила слова Шмигаля про те, що Україна закуповує 60% всіх дронів Mavic

Заяву посадовця назвали такою, яка "не має нічого спільного з реальністю".

Офіційний представник китайської компанії DJI різко заперечив заяву прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля про те, що 60% всього виробництва дронів Mavic закуповують для ЗСУ. Про це повідомляє Defense News.

"Ми надзвичайно здивовані заявою українського прем’єр-міністра, оскільки він не має інформації про виробничі показники DJI. Ця заява не має жодної схожості з реальністю і вводить в оману щодо участі DJI у використанні своєї продукції в Україні", - сказав представник DJI для Defense News.

За словами представника, усі дистриб’ютори та торгові посередники DJI зобов’язані періодично підтверджувати, що вони дотримуються заборони використання дронів у бойових діях, інакше їхні ділові зв’язки з компанією можуть розірвати.

Читайте також: Українським бійцям на фронт передали 300 дронів DJI Mavic 3T

"Ми глибоко шкодуємо, що наше постійно повторюване публічне засудження використання нашої продукції в бойових діях не визнається різними зацікавленими сторонами", - додав представник.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна після початку повномасштабного вторгнення Росії стала найбільшим покупцем безпілотників DJI серії Mavic. Київ, за його словами, викуповує понад половину світового виробництва цих дронів.