UA / RU
Підтримати ZN.ua

Комбінована атака з повітря та моря:  в Криму атакували базу берегової охорони на озері Донузлав

Російські війська запланували там навчання, але попали під справжню атаку.

У ніч з середи на четвер, 18 липня морські та повітряні дрони СБУ завдали удару по російській  базі берегової охорони на озері Донузлав, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

За словами співрозмовника агентства, вночі російські військово-морські сили розпочали навчання навчання із захисту акваторії озера Донузлав у Криму. На практиці ці навчання стали провалом після атаки дронів СБУ, оскільки росіяни не змогли захистити навіть свою базу, не кажучи вже про акваторію озера.

Представник сил оборони зазначив, що за підсумками комбінованої атаки морських і повітряних дронів по базі берегової охорони РФ виведено з ладу штаб із пунктом управління, склад боєприпасів і техніки, електропідстанцію, технічні споруди, вогневі позиції ворога.

В атаці окрім СБУ були задіяні сили ВМС ЗСУ.

Читайте також: Крим вдасться звільнити комбінованим шляхом — Наріман Джелял

Днями російські окупанти вивели з тимчасово анексованого Криму останній сторожовий корабель Чорноморського флоту. Тепер більша його частина знаходиться у порту у Новоросійську.

Раніше в Atlantic Council пояснювали, що відхід російського флоту з Криму є серйозною невдачею для вторгнення РФ та особливо гірким особистим приниженням для Путіна. Це також підкреслює ефективність української тактики.