UA / RU
Підтримати ZN.ua

Командування РФ зберегло частину "елітних" десантників. Їх кидають у Бахмут — розвідка Британії

Не виключено, що внаслідок цього сили ворога будуть мати менше можливостей реагувати на труднощі на оперативному рівні. 

У Бахмуті все більше зростає роль російських десантників після того, як війська "Вагнера" залишили місто, зазначають у розвідці Британії. В останньому зведенні у мікроблозі у Twitter сказано, що там з'являється все більше регулярних військ РФ. 

"Російські ПДВ (повітряно-десантні війська - ред.) починають відігравати все більш вагому роль у Бахмуті: зараз у сектор перекинули частини 76-ї та 106-ї дивізій та ще дві додаткові окремі бригади ПДВ", – розповідають в огляді.

Під час повномасштабної війни російські десантники втратили чимало свого "елітного" складу. Та у Лондоні вважають, що частину  цього більш професійного резерву командування РФ намагалося берегти. 

"Оскільки зараз їх довелося розгорнути для утримання лінії фронту у Бахмуті, ймовірно, російські сили загалом будуть мати менше можливостей реагувати на труднощі на оперативному рівні",  – зазначають в огляді. 

Читайте також: Сирський показав, як на бахмутському напрямку працюють аеророзвідники-"айдарівці"

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявив, що зараз у Бахмуті Донецької області затишшя у зв'язку зі зміною формату операції, проте це лише тимчасово. Він пояснив, що це пов'язано з виведенням з міста вагнерівців, яких замінюють на армійські та десантні частини регулярної армії РФ. Українські військові протягом останніх днів також призупинили просування на флангах.