UA / RU
Підтримати ZN.ua

Командувач розповів, наскільки серйозною нині в Авдіївці є загроза оточення

Росіяни відправили підкріплення на цей напрямок.

 Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія"  Олександр Тарнавський заявив, що РФ постійно перекидає війська на авдіївський напрямок, зокрема підрозділи "Шторм Z" та "Шторм V".

В інтерв’ю ВВС Україна Тарнавський на запитання, наскільки серйозна зараз в Авдіївці загроза оточення, відповів: "Знаєте як – на війні не буває "серйозної" чи "не серйозної" обстановки. Вона завжди серйозна. В Авдіївці зусилля противника зосереджені на двох напрямках. Взагалі наступ противником проводиться в напрямку головного удару, а також на відволікаючих напрямках. Він зосередив велику чисельність особового складу".

Читайте також: Від чергового обстрілу Авдіївки постраждали двоє людей, вони були на подвір'ї будинку

За його словами, ЗСУ впевнено ведуть оборонні дії, а також  негайно реагують для того, щоб повернути ту ділянку місцевості, яку втратили.

Командувач розповів, що російські війська в Авдіївку не сильно бажають увійти.

"Ворог хоче обійти її, аби уникнути боїв у місті – бо це ще більше ускладнить його проблеми. Ми це спостерігали під час боїв за Бахмут", - наголосив він

Командир другого механізованого батальйону Окремої президентської бригади Ігор Губаренко розповів, що на північному фланзі авдіївського напрямку тривають бої біля залізниці, російська армія намагається захопити Степове.