UA / RU
Підтримати ZN.ua

Командувач британськими збройними силами «абсолютно впевнений», що Україна переможе Росію

Адмірал Радакін зазначив, що війна між Україною та Росією – це «війна економік» та «війна логістики»

Адмірал Тоні Радакін, командувач збройними силами Великої Британії заявив, що він «абсолютно впевнений» у перемозі України у війні з Росією. Про це він заявив у інтерв’ю на честь річниці висадки союзних військ у Нормандії у червні 1944 року. Він провів аналогію між діями союзників проти нацистської Німеччини і тим, як західні країни об'єднуються, щоб допомогти Україні боротися з російським вторгненням сьогодні.

«Ми можемо навчитися з цього, що коли нації об'єднуються, можна робити дивовижні речі. Це війна економік. Це війна логістики. Це війна промислового виробництва. Це війна політичної волі. Це все заради того, щоб просто повернути мир народу України», – сказав Радакін в інтерв’ю Sky News. 

Читайте також: Британія не дала 100% дозволу на застосування Storm Shadow по Росії – Зеленський

Адмірал наполягає на тому, що Росія «зазнає поразки» в Україні незважаючи на те, що російські війська розпочали нові атаки на півночі Харківської області.

«Росія досягає тактичних успіхів на суші. Але ви повинні трохи відступити назад. Якщо повернутися до березня 2022 року, Росія захопила близько 17% території України. Сьогодні вона має 11%. Тож Росія все ще в дефіциті», – сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи впевнений він, що Україна переможе, адмірал Радакін сказав: «Я абсолютно впевнений». 

«До кінця червня Росія втратить 500 тисяч чоловік – убитими і пораненими. Ми вже маємо 800 днів війни, яка, за прогнозами Путіна, триватиме три дні. Це важко для України, і ми маємо продовжувати нашу підтримку», – пояснив свою думку Радакін.

Читайте також: Чисельність британської армії буде занадто малою, щоб допомогти у боротьбі з Росією — європейські генерали

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, російські втрати (вбиті та поранені) перевищили 500 тисяч 25 травня. 

Раніше адмірал Радакін зазначав, що американські ракети ATACMS стануть серйозним навантаженням на російську протиповітряну оборону. Вони змушують росіян переглянути безпеку літаків на своїх авіабазах.